У древньому місті Судова Вишня відроджують українські традиції


29 січня 2017 року у Народному Дому м. Судова Вишня Мостиського району Львівської області, яке є рідним для ісповідника віри Православної Івана Вишенського, пройшов Другий фестиваль парафіяльних хорів і творчих колективів «Різдвяна коляда».

Це уже третій рік поспіль у місті відбувається подібний захід з нагоди святкування Різдва Христового, на якому хори і колективи Мостищини возвеличують Новонародженого Ісуса (2015 р. – святковий концерт; 2016 р. – Перший фестиваль). У фестивалі взяли участь парафіяльні хори із м. Судової Вишні, м. Мостиськ, с. Липник, с. Волиці, с. Бухович і с. Берегового, творчі колективи «Жива струна» (м. Судова Вишня), «Пастушки» (м. Судова Вишня), «Вертеп» (с. Плешевичі), а також актори і вокалісти Народного Дому (м. Судова Вишня).

Захід відбувся за підтримки народного депутата України Ярослава Дубневича, міського голови Олега Станкевича, декана історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професора Романа Шуста, отця-декана Мостиського деканату УАПЦ митр. протоієрея о. Івана Тиндика. Учасники фестивалю були відзначені грамотами і подяками за участь у святі від Судововишнянської міської ради і народного депутата України Ярослава Дубневича.
Судововишнянці і гості міста цілком заповнили приміщення Народного Дому і колядували разом з учасниками заходу. Сподіваємося, що такий фестиваль буде проводитися щорічно, а кількість і географія колективів – збільшуватися і розширюватися.