Представники УАПЦ взяли участь у заходах в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи


21 листопада 2016 року, Україна відзначає День Гідності та Свободи. У Львові відбулись заходи з нагоди вшанування третьої річниці Революції Гідності. Події цього періоду вшанували молитвою та спогадами.

Урочисті заходи розпочались на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, де відбулось покладання квітів, запалення лампадок на могилах героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького та борців за волю України. Також відбулась екуменічна панахида. Пізніше на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся «Молитовний Майдан». Під час молитви львів’яни і гості міста разом з духовенством помолились за Україну та її захисників.

Опісля спільної молитви на місці львівського Євромайдану у небо підняли панно-оберіг Пресвятої Богородиці, виготовлене учнями мистецьких навчальних закладів Львівщини. Потім на площі відбулось громадське віче. Заходи завершились мистецьким дійством за участю Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», Галицького академічного камерного хору, Львівського муніципального хору «Гомін» та вокального ансамблю «Калафонія».

Нагадаємо, День Гідності та Свободи в Україні встановили на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній нашій історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

 

Джерело: сайт «ЛМР».