Блаженніший Макарій у м. Дублянах благословив святковий захід, присвячений 100 річчю від дня народження Патріярха Димитрія


22 вересня у Львівському національному аграрному університеті викладацько-студентським колективом, за сприяння Жовківсько-Кам'янка-Бузького декана митр. прот. Івана Саса було організовано святковий вечір, присвячений 100 річчю від дня народження Патріярха Димитрія.

На святковий концерт прибули Львівський благочинний митр. прот. Олег Древняк, Мостиський митр. прот. Іван Тиндик, Яворівський - митр. прот. Тарас Піджарко, ректор ЛДС УАПЦ - митр. прот. Василь Луцишин та усі священики Жовківсько-Кам'янка-Бузького деканату.

Звертаючись до молоді, Владика наголосив присутнім про необхідність пам'ятати і молитися за своїх родичів та наставників.

Цього дня перед присутніми виступила талановита молодь та їхні викладачі: хорові та танцювальні колективи студентів, колективи-народники, які виконали на народних інструментах цілий ряд піснеспівів.

На святковому заході було зацитовано витяги із послань до молоді, якими звертався Патріярх Димитрій через часописи "Наша Віра" та "Успенська вежа".

За активну підготовку та проведення заходу Блаженнішим Макарієм було нагороджено керівників колективів благословенними грамотами.

У фонд бібліотеки університету Предстоятель УАПЦ передав дорогоцінний подарунок - монографію Патріярха Димитрія по дослідженню іконопису Західної України (1 том).

Завершилися урочистості спільною молитвою "Боже великий, єдиний".