У День Незалежності у Львові помолились за мир і ласку для України


За доброю традицією, сьогодні, у День Незалежності України, у Львові спільно помолились за мир і ласку, щасливу долю для України. Акафіст до Пресвятої Богородиці відслужили на  площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи).

Численну делегацію духовенства УАПЦ очолив львівський декан митр. прот. Олег Древняк. Також від нашої Церкви молитву склали і перші священики відродженої у 1989 р. Церкви - митр. прот. Микола Кавчак- настоятель Петро-Павлівської церкви, з якої розпочалася Україна 19 серпня 1989 року.

Акафіст прозвучав у виконанні Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», яка уже 25 років поспіль з духовенством різних конфесій міста у День Незалежності спільно молиться до Богородиці за мир і спокій, щасливу долю нашої країни.

До спільної молитви долучились керівництво міста і області, львів’яни і гості міста.  

«Сьогодні вранці, ідучи до Ратуші, я зустрів двох колег і, знаючи, що саме сьогодні вони повинні бути за кордоном, –  був подивований їх побачити у Львові. Їхня відповідь мене здивувала, і я би не почув такої відповіді 4-5 років тому: це ж день Незалежності, не можна бути в іншому місті, ніж Львів, в іншій країні, ніж Україна, бо це наше свято. І таке відчуття зрілості, в першу чергу, пов’язане з тими Героями, які є на Сході, і з тими історіями успіху, які потрібні сьогодні Україні, потрібні Львову. Такі історії успіху, які маємо з хоровою капелою «Дударик», маємо у спорті, маємо у інших сферах. І саме завдяки зрілості, завдяки Героям на Сході, завдяки історіям успіху наповнюється слово Незалежність, і сьогодні більшість уже розуміють, що Незалежність не є подарована – вона є виборена», - звернувся до присутніх Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова.

Світлини Валентини Євтушок.

За матеріалами city-adm.lviv.ua