У Постомитах громада спільно святкувала 25 років Незалежності України


24 серпня в районному Народному домі відбулися урочистості, присвячені 25-й річниці незалежності України. Захід розпочався із виконання Гімну України. Спільною молитвою за Україну та її Героїв, яку очолили настоятелі місцевих парафій різних конфесій, пустомитівчани вшанували пам'ять полеглих за волю нашої Вітчизни.

Слово молитви та привітання від православної громади міста, яка об'єднана у парафію УАПЦ Вознесіння ГНІХ, виголосив настоятель митр. прот. Степан Федорович. 

Вітаючи із святами, перший заступник голови райдержадміністрації Павло Городечний зазначив, що у наші дні, коли День Незалежності набув справжнього значення і став правдивим святом для всіх патріотів України, українські воїни знову захищають суверенітет і незалежність рідної землі, відстоюючи її територіальну цілісність і доводячи всьому світу свою незламність.
Голова районної ради Галина Гичка із сумом зазначила, що нинішнє свято затьмарене подіями, які відбуваються у державі, в т.ч. на Сході країни. Але незважаючи на це, День Незалежності України — це наше національне свято, яке знаменує єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках України. Галина Гичка, у своїй промові, коротко зупинилася на здобутках району, зокрема на покращенні у соціально-економічній сфері.
За дорученням депутата Верховної Ради України Богдана Дубневича пустомитівчан привітав Михайло Кравець.
Очільники району нагородили ювілейними медалями ”25 років незалежності України” та почесними грамотами кращих працівників окремих організацій та побажали присутнім великих успіхів у вирішенні загального, головного завдання – якнайшвидшої перемоги над ворогом та побудови процвітаючої демократичної держави. 
Присутні привітали оплесками дітей із Новоайдарівська, які приїхали у Пустомити щоб разом відсвяткувати знаменну подію.
По завершенні офіційної частини відбулася мистецька програма, в ході якої звучали патріотичні вірші і пісні.