У м. Сколе з нагоди 25-ї річниці незалежності освятили фігуру арх. Михаїла


24 серпня з нагоди 25-ї річниці незалежності України духовенство Сколівського деканату Львівської єпархії УАПЦ у м. Сколе відслужило молебень за Україну та український народ.

З нагоди 25-ї річниці Незалежності України на пам’ятнику в ур. «Колодка»  м. Сколе встановлено  фігуру Архистратига Михаїла.

 «Прояв Архистратижої опіки над українським народом відчували ще наші пращури. Славні українські козаки, ідучи захищати свою землю, разом з хоругвою Покрови Пресвятої Богородиці, несли образ Архистратига Михаїла. Це він своїм вогненним мечем відбивав від нашої держави різних ворогів!

 Бажаючи безперестанного Михайлівського покровительства над собою, українці віддали в опіку Архистратига свій стольний град.  Зображення архангела Михаїла було на старовинних гербах київських земель, а зі знамен Українських Січових Стрільців воно "перекочувало" спочатку на знамена Самооборони Майдану, а потім і на шеврони та прапори підрозділів у зоні АТО! Саме під його покровительством Україна вже вкотре повстає за свою волю, за свою незалежність! Під опікою Архангела Михаїла знаходяться землі Сколівщини, адже він возвеличується на Гербі м. Сколе».

Делегацію духовенства УАПЦ очолив митр. прот. Микола Біляк, настоятель парафії арх. Михаїла  УАПЦ с. Сможе Сколівського району.

Світлини о. Миколая Біляка