Священики УАПЦ взяли участь у церемонії відкриття пам'ятника Небесній Сотні у м. Мостиська


У місті Мостиська Львівської області 21 серпня урочисто відкрили й освятили пам’ятник Борцям за волю України на площі Героїв Небесної Сотні.

На урочистостях були присутні голова Мостиської районної ради Володимир Горбацьо, голова Мостиської ОДА  Степан Буняк., заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, депутат Верховної ради України Ярослав Дубневич, депутат Львівської обласної ради Петро Кошик, та мешканці Мостищини.
    Міський голова Сергій Сторожук запрошував до слова виступаючих та з нагоди 25-річчя Незалежності України нагородив учасників національно-визвольних та бойових дій в зоні АТО, кращих працівників міста. Присутні на святі волонтери І. Яремко, Ю. Шибков, П. Гуртовой, М. Шибков вручили державну нагороду України – ордени «За Мужність» братам Володимиру та Віктору Поліщукам, бійцям легендарної 80-ї аеромобільної бригади.
 Представники духовенства освятили пам’ятник та відправили панахиду за полеглими героям. Квіти шани і смутку покладено до підніжжя пам’ятника, біля якого урочистим маршем пройшли наші прикордонники.

Керівництво та персонал Мостиського прикордонного загону також взяли участь в урочистостях, які відбулися вчора в Мостиськах із нагоди 25-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора. Зокрема, для участі у заходах від прикордонного загону виставили почесну варту, салютну групу та парадний розрахунок.

Міський голова С. Сторожук із нагоди 25-річчя Незалежності України нагородив учасників національно-визвольних та бойових дій в зоні АТО, найкращих працівників міста. Присутні на святі волонтери І. Яремко, Ю. Шибков, П. Гуртовой, М. Шибков вручили державну нагороду України – ордени «За Мужність» братам Володимиру та Віктору Поліщукам, бійцям легендарної 80-ї аеромобільної бригади. Патріотичними піснями привітав усіх присутніх народний артист України І. Попович.

УАПЦ також прийняла участь у даному заході. Від нашої Церкви молитву склали митр. прот. Григорій Коротницький та митр. прот. Володимир Турко.