УПЦ КП без дозволу відповідних державних органів та погодження УАПЦ знищила дах над Патріярхією УАПЦ


Безпрецедентна подія, яка склалася із приміщенням Патріархії УАПЦ у м. Києві по вулиці Трьохсвятительська, 8А, переходить усі межі дозволеності, реальності та об'єктивності.

Без погодження з відповідними державними органами та Патріархією УАПЦ керівництво УПЦ КП  дало вказівку на зняття дахового покриття із усього будинку за цією адресою (одна частина будинку використовується УПЦ КП, інша - Патріархією УАПЦ).

Будівельні роботи на горищі будівлі по вул. Трьохсвятительській,  8А у Шевченківському районі м. Києва, незважаючи на чисельні перевірки, як виконувались, так і продовжуються вже 2-й місяць. І це поруч з Михайлівським Золотоверхим собором, Міністерством закордонних справ України, Головним управлінням національної поліції у м. Києві. Спочатку були встановлені металеві балки довжиною понад 18 метрів, потім забетонували плиту перекриття, а апогеєм сталося знищення даху над приміщеннями будівлі, яка передана у безстрокове користування Українській Автокефальній Православній Церкві.

Внаслідок бездіяльності державних органів, які ігнорують неодноразові звернення Патріархії УАПЦ щодо незаконної діяльності УПЦ КП по зняттю даху будинку, який є національною пам'яткою, покрівлю, все ж, було знято. І в ніч  на 18 серпня після дощу приміщення Патріархії УАПЦ, у якому щойно завершився капітальний ремонт (тривав 8 місяців), повність було пошкоджене.  

Дії керівництва УПЦ КП цілеспрямовано спрямовані на пошкодження та нищення  майна Патріархії УАПЦ, починаючи із вимкнення світла 6 січня 2016 р. (нова система обігріву працює на електроенергії) та продовжуються і до сьогодні.

Щодо незаконних дій УПЦ КП Патріархія УАПЦ двічі зверталася у Генеральну Прокуратуру України, до Прем'єр Міністра України, Міністра культури України, проте жодної реакції від посадовців так і не було. Секретар Патріархії УАПЦ митр. прот. Віталій Даньчак опублікував на своїй сторінці у мережі facebook (Віталій Даньчак ) відео із нічного затоплення на першому поверсі Патріархії.

18 серпня о 4 год. ранку у Приміщення Патріархії УАПЦ прибули відповідні служби КМДА, Національної поліції, про що були складені відповідні акти.