Священики Львівської єпархії відвідали зону АТО


З 15 по 18 травня 2016 року священики Жовківсько-Кам'янка-Бузького деканату Львівської єпархії УАПЦ (декан -митр. прот. Іван Сас та митр. прот. Андрій Верес, прот. Тарас Тимчишин, ієр. Володимир Масюк, а також волонтер Зіновій Гошко (доцент Львівського Аграрного Університету)) черговий раз відвідали воїнів української армії, які перебувають в зоні АТО. Священослужителі відвідали м. Краматорськ та передові позиції у м. Авдіївка, с. Новогородське, блокпости в напрямку сіл Карлівка, Піски та Водяне.

З благословення Блаженнійшого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ священнослужителі вручили "за відданість українському народу, патріотизм та мужність у захисті України від російського агресора" вищі церковні нагороди бійцям 4-ї роти "Січ" полку особливого призначення "Київ -1".

Нагадаємо, що Предстоятель УАПЦ 5-9 травня особисто з пастирським візитом відвідав наших воїнів в зоні АТО і вирішив відзначити саме тих бійців, котрі жертвуючи власним життям, приймали участь у воєнних діях в обороні нашої держави.

 

Священики деканату доправили чергову гуманітарну допомогу воїнам, яку зібрали парафіяльні громади, а також окремі жертводавці (маскувальні сітки, одяг, продукти харчування, засоби особистої гігієни і багато іншого).

"Захисники України з вдячністю приймали все, але найбільше дякували за увагу і молитовну підтримку, яку їм надають. Таке щире і водночас просте спілкування в умовах війни завжди додає бійцям духовної сили, наснаги, скріплює їхню віру та зміцнює бойовий дух. Тому не залишаймося байдужими, а всі свої сили, старання та вміння прикладімо для того, щоб спільними зусиллями зупинити ворога і закінчити цю війну. Молімо Бога щоб мир і спокій запанував на нашій українській землі" - зазначив на своїй сторінці у мережі фейсбук о. Андрій Верес