Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України УАПЦ, на Першому щорічному саміті Всесвітнього альянсу релігій світу в Південній Кореї


З 16 по 20 вересня Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України УАПЦ, у супроводі львівського декана о. Олега Древняка, здійснили робочу поїздку у Південну Корею. Поїздка відбулася з ініціативи некомерційної південнокорейської організації "Небесна культура - мир у світі і відновлення миру". 18 вересня 2015 р., напередодні Міжнародного дня миру ​​ООН, в м. Сеулі пройшов Перший щорічний саміт Всесвітнього альянсу релігій світу. Участь у саміті взяли як колишні, так і нинішні керівники держав, політики, релігійні лідери, голови верховних судів, юристи та представники молодіжних організацій світу.
Від України участь у саміті взяв Блаженніший Макарій (Малетич), Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.
Метою проведення  саміту є створення міжнародної платформи для політичних та релігійних лідерів світу, голів верховних судів, юристів, представників молодіжних організацій щодо обговорення проблем реалізації норм міжнародного право в галузі дотримання та забезпечення прав людини, зокрема права на свободу віросповідання, сприяння припиненню збройних конфліктів та досягнення миру в усьому світі.

У коментарі нашому виданню Владика Макарій зазначив: "Ми раді, що  були запрошені на цей захід. Ми пізнали багато цікавого і нового у цій країні. Спілкування із лідерами держав та релігій є вагомим внеском у розбудову добрих стосунків. У цій країні теж була війна, і вони щиро розуміють нас".