Львівські священики на Преображення відвідали зону АТО


З 18 по 23 серпня львівські священики о. Олег Древняк (львівський благочинний) та о. Олег Малетич (с. Гончари, Пустомитівського району) відвідали зону АТО.

Завдячуючи добрій волі, бажанню допомогти нашій українській армії Корпус Миру Швейцарії (Peace Corps) в особі Мартіна Петера Ріссі (Martin Peter Rissi) та його дружини Катерини Ріссі з міста Лангенталь (Langenthal) вчинили благородну акцію вкотре зібравши благодійний вантаж та передали його для України. В організації доставки вантажу зі Швейцарії, а це більше 3400 кілометрів, найактивнішу участь взяли Українська Автокефальна Православна Церква в особі отця-декана Олега Древняка (Ставропігійська Церква Успіння Богородиці, м. Львів) та Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» (м. Львів) в особі Засновника Фонду, народного депутата України Ігоря Васюника та Президента Фонду Ореста Чебеняка.

Львівськими парафіями УАПЦ було зібрано кошти на закупівлю продукції та витрати, що покривають доставку гуманітарної допомоги на передову.

19 серпня наші священики відвідали м. Красноармійськ, де крім передачі допомоги, спілкування із вояками організували освячення фруктів.

Наступні дні наші священики відвідали м. Артемівськ, Щастя, Старобільськ та с. Старий Айдар.

У м. Старобільську на запрошення місцевих активістів священики звершили освячення волонтерського центру.