Митрополит Макарій звершив чин освячення храму с. Волиця на Львівщині


16 серпня, у с. Волиця Сокальського району Львівської області відбулося освячення храму Преображення Господнього. Участь в урочистостях взяв предстоятель УАПЦ митрополит Макарій, а також майже два десятки священиків.

У храм на освячення церкви прийшли сотні людей. Це були не лише жителі Волиці та довколишніх сіл, а й люди, що родом звідси. Багато людей були одягнені у вишиванки. На вході у храм дівчатка роздавали пам'ятні листівки. Блаженнішого Макарія люди вітали квітами, а він у свою чергу благословив парафіян.

Як зазначив настоятель церкви о. Іван Бігун, освячення храму є історичною подією не лише для Церкви, а й для села. Адже саме завдяки людям, які довгих одинадцять років - з 2004 року - збирали гроші і власними силами будували, у Волиці з'явилась нова церква. Священик нагадав присутнім, яка це була нелегка і довга робота.

"Спочатку було багато сумнівів, чи зможемо ми впоратись із цим нелегким завданням, але коли взялись за діло, то вони зникли", - сказав священик і подякував усім фундаторам будівництва храму. Він також згадав про тих, хто так і не дочекався освячення храму, і зараз перебуває на небесах.

У свою чергу владика Макарій закликав не лише зводити величні церкви, а й будувати храми у власних душах. Звертаючись до матерів, бабусів, він нагадав, що саме вони закладають зернятка віри у серця діточок. Ніхто, крім них, не зможе прищепити маленькому хлопчику чи дівчинці любов до Бога.

"Ні один вчитель, ні один священик, як би він не проповідував, не зробить для дитини того, що може мати. Я - 70-річний старець, але до власної могили пам'ятатиму настанови своєї мами", - наголосив предстоятель Церкви.

Зазначимо, владика Макарій нагородив настоятеля храму Преображення Господнього о. Івана за "щиру працю під час будівництва" орденом св. ап. Андрія Первозванного першого ступеня. Крім того, орденом Спасителя нашого Ісуса Христа нагороджений і директор ПАФ "Білий Стік" Олег Іванчина, який чи не найбільше з усіх вклав у будівництво храму. Митрополит вручив також подяку церковній управі села.

У свою чергу селяни подарували владиці оберіг, який діти зробили власними руками із колосся пшениці.

Крім того, під час святкового богослужіння владика Макарій возвів у сан архимандрита ієромонаха Бориса (Харка), котрого нещодавно на соборі УАПЦ в Києві було номіновано на на керуючого Таврійською єпархією УАПЦ з титулом єпископ Херсонський і Миколаївський.