Єпископат УАПЦ відвідав Карпатську єпархію з центром у м. Ужгороді.


6 серпня, з благословення Блаженнійшого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, єпархіальне управління Карпатської єпархії УАПЦ в м. Ужгороді відвідали Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ та Високопреосвященнійший Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, керуючий Чернівецькою єпархією УАПЦ.

Участь у зустрічі з представниками Патріаршої ради УАПЦ прийняли адміністратор Карпатської єпархії УАПЦ архімандрит Віктор Бедь, члени єпархіальної ради, ряд представників єпархіального духовенства, новостворених парафій та ініціативних релігійних груп з Ужгорода, Ужгородського, Мукачівського, Перечинського, Воловецького, Виноградівського, Іршавського, Берегівського та Тячівського районів.
В ході зустрічі було обговорено питання стану справ, подальшого розвитку та розбудови Карпатської єпархії УАПЦ в Закарпатській області, пошуку шляхів щодо подолання розділення православних в Україні та утвердження єдиної помісної Української Церкви, а також дано відповіді на ряд питань з історії УАПЦ минулих часів та на сьогодні.
Високодостойні гості ознайомились з діяльністю духовно-навчально-наукового комплексу «Українська богословська академія – Карпатський університет», на базі якого зокрема проводиться підготовка богословських кадрів за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра та магістра богослов’я (спеціалізації: священнослужитель, християнський місіонер, християнський педагог, регент церковного хору, державне і канонічне право, катехізатор) з отриманням дипломів державного і міжнародного зразка.
Також Високопреосвященнійші владики відвідали академічний храм апостола українського Андрія Первозваного, який на даному етапі розвитку Карпатської єпархіє став єпархіальним кафедральним собором УАПЦ в м. Ужгороді.

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ