Вшанування пам'яті святого рівноапостольного Володимира у м. Києві


28 липня у день пам'яті Рівноапостольного князя Володимира у Києві пройшли вшанування 1000 річниці упокоєння хрестителя України.

У цей день в Андріївському кафедральному храмі м. Києва Предстоятель УАПЦ очолив урочистості, які розпочалися св. Літургією. Владиці Макарію співслужили Митрополит Вінницький Роман, архиєпископ Тернопільський Мстислав, архиєпископ Житомирський Володимир, єпископ Ужгородський Кирило.

Прибули священики та вірні із різних куточків України.

Після читання св. Євангелія прот. Віталій Даньчак зачитав Послання Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Макарія до вірної пастви з нагоди цієї урочистості.

Проповідував Митрополит Вінницький Роман, який є одним із перших архиєреїв УАПЦ, яка розпочала втретє свій тернистий шлях у 1989 р.

Після Св. Літургії до пастирів та вірних звернувся Глава УАПЦ, який навів приклади позитивного вирішення життєвих питань Київської Русі з моменту прийняття християнства. Докорінна зміна стилю життя св. Володимира та введення у суспільство норм моралі і любові сприяли науковому та культурному розвитку  громадян держави.

        

В цей день і озвучилися вояжі УПЦ КП та "інформаційну війну", яку ця Церква розпочала проти УАПЦ. Владика Макарій, який є одним із перших священиків, які відійшли від РПЦ у 1989 р. та розпочали 19 серпня 1989 р. Третє відродження УАПЦ на чолі із священиками о. Володимиром Яремою та о. Іваном Пашулею, має чітке бачення розвитку Церкви, як Української, а не філії Москви.   

Завершилися урочистості подячним молебнем св. кн. Володимиру.