Керуючий Карпатською єпархією УАПЦ провів зустріч з вченим секретарем Інституту законодавства Верховної Ради України


1 липня адміністратор Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, президент Карпатського університету імені Августина Волошина та Міжнародної академії богословських наук архімандрит Віктор Бедь провів зустріч із вченим секретарем Інституту законодавства Верховної Ради України Олексієм Миколайовичем Биковим. В ході зустрічі було обговорено питання наукової співпраці між університетом, академією та інститутом.

 

Поряд із цим, архімандрит Віктор урочисто провів вручення дипломів бакалавра Бикову О.М. про здобуття ним базової вищої філософської та духовно-богословської освіти в Карпатському університеті імені Августина Волошина та Українській богословській академії за заочною формою навчання.

 

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

 

Інформаційна довідка:

Інститут законодавства Верховної Ради України є базовою установою науково-правового забезпечення законодавчої діяльності Верховної Ради України. Його створено 7 жовтня 1994 р. Постановою Президії Верховної Ради України на виконання рішення Верховної Ради від 22 жовтня 1992 р. Поло­ження про Інститут законодавства затверджене Розпорядженням Голови Верховної Ради України № 770 від 4 серпня 2003 р. (зміни вносилися згідно з Розпорядженнями від 19 листопада 2003, 10 грудня 2004, 30 березня 2006, 17 грудня 2013 р.).

 

Основними завданнями Інституту є підготовка пропозицій щодо формування стратегії державної правової політики Верховної Ради України; розробка наукових концепцій розвитку національного законодавства; проведення  порівняльних досліджень законодавства України й законодавств іноземних держав та проблеми приведення національного законодавства у відповідність з нормами міжнародного права. На Інститут також покладено завдання щодо підготовки проектів перспективних та поточних державних програм законопроектних робіт Верховної Ради України; організації моніторингу ефективності чинного  законодавства України та прогнозування наслідків його застосування; підготовки проектів законів з найважливіших питань розвитку суспільства і держави та їх наукове обґрунтування; проведення наукової експертизи проектів законодавчих  актів України тощо.

 

Для виконання цих завдань фахівці Інституту здійснюють фундаментальні та прикладні дослідження розвитку законодавства України, аналізують ефективність механізму застосування чинного законодавства, розробляють пропозиції щодо усунення неузгодженостей і суперечностей між окремими актами законодавства та заповнення у ньому правових прогалин.

 

За матеріалами сайту Інституту законодавства Верховної Ради України