На Виноградівщині та Іршавщині відбулися зустрічі із керуючим Карпатською єпархією УАПЦ


1 липня архімандрит Віктор Бедь, керуючий адміністратор Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви провів виїзні зустрічі з представниками парафій, ініціативних груп та духовенством Виноградівського та Іршавського районів Закарпатської області, що виявили бажання увійти до  УАПЦ.

 

В ході зустрічі було обговорено поточні питання щодо організації парафій Української Автокефальної Православної Церкви у відповідних районах. Також отець Віктор розповів про мученицьку історію УАПЦ після її відродження в 1918 – 1921 рр. в Українській Народній Республіці,  подальше знищення московським комуністично-радянським режимом її єпископату, духовенства, чернецтва, вірних в 1921 -  1937  та 1944 – 1989 рр., подальшу розбудову УАПЦ в Діаспорі (США, Канаді, Європі, Австралії) з 1944 р. по наші дні  та новітнє відродження Церкви в 1989 – 1990 рр. в Україні. Після відродження УАПЦ в Україні 6 червня 1990 року першим Патріархом Київським і всієї України було обрано Святійшого Мстислава Скрипника (10.04.1898 – 11.06.1993), який до цього часу був предстоятелем УАПЦ в США та Діаспорі у складі Вселенського патріархату.

 

Окремо вірних та духовенство цікавили питання щодо подальшого процесу об’єднання всіх гілок Православних Церков в Україні в єдину помісну Українську Церкву, на що було отримано позитивну відповідь, зокрема про те, що Карпатська єпархія УАПЦ на розширеному засіданні єпархіальної ради одноголосно ухвалила рішення на підтримку процесу об’єднання Православних Церков в Україні та утвердження єдиної помісної Української Церкви. Вірні та духовенство довідались також про те, що Українська Автокефальна Православна Церква в Діаспорі (США, Канаді, Європі, Австралії) належить до Вселенського патріархату та підтримує тісний контакт з Українською Автокефальною Православною Церквою в Україні, яка на чолі із Блаженнійшим Митрополитом Макарієм перебуває у духовно-молитовній єдності із Константинопольською Православною Церквою – Матір’ю-Церквою для України.

Нещодавно Блаженнійший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви був прийняти особисто Всесвятійшим Варфоломієм, архієпископом Константинополя – Нового Риму, Вселенським Патріархом. Під час цієї історичної зустрічі було обговорено питання щодо пошуку шляхів чим швидшого подолання розділення православних в Україні та утвердження єдиної помісної Української Церкви.

 

Учасники зібрань у Виноградівському та Іршавському районах підтримали розпочатий процес переходу від Російської Православної Церкви (Московського патріархату) до Української Автокефальної Православної Церкви та подальше об’єднання Українських Церков в єдину помісну Українську Церкву.

 

                                                                                                                                                        За матеріалами http://sz.uz.ua/