Митрополит Макарій прибув із візитацією у Таврійську єпархію


28 червня розпочалася візитація Таврійської єпархії УАПЦ  Митрополитом Макарієм.

Зранку в неділю Блаженніший Макарій очолив св. Літургію у храмі Всіх святих землі української смт. Каланчак, що неподалік від кордону із окупованим Кримом. Відвідвши вперше цю громаду, Владика Макарій наголосив про роль громади УАПЦ у цьому місті в розвитку та сомоутвердження української ідентичності у Таврійському краї. Щирі слова подяки лунали настоятелю о. Степану Подольчаку та вірним за самовідданість у спорудженні храму, яке наближається до завершення.

 Після обіду Блаженніший Макарій відвідав військовослужбовців на блокпостах із окупованим Кримом, уділив благословення та передав гуманітарну допомогу від вірних УАПЦ.

Ввечері Блаженніший Макарій відвідав громаду св. ап. Андрія Первозваного м. Скадовська та очолив подячний молебень.

            

Владика подякував настоятелю о. Миколі Коршнявому за працю у винограднику Христовому. Особливі слова вдячності були промовлені вірним громади за жертовність у підтримці українських військовослужбовців, адже громада при спорудженні храму за рік зібрала та передала понад 40 000.00 грн. допомоги.

Супроводжував Владику у поїздці канцлер Таврійської єпархії о. Степан Рудь, настоятель парафії вмч. Юрія Переможця смт. Лазурне.

У неділю 5 липня Митрополит Макарій здійснить чин освячення храму Різдва Івана Хрестителя м. Цюрюпинська.